Състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2020

СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Радомир участва в Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2020

 На 24.02.2020 г. в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Радомирот 12.00 часа ще се проведе училищният кръг от Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

От 22 февруари до 2 март 2020 г. ученици от 303 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена подготовка в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания които ще се проведат на 28 и 29 март 2020 г. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 25 април в София, където ще се опредли Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да се повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивини дейности.

Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие-КОРПлюС“. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

 

Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!

Състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2020
Към началото