„110 години Гимназия Радомир – пътуване от и към духовността“

На 11 май 2023г. в салона на НЧ „Напредък 1895“, гр. Радомир с празничен концерт и многобройна публика от учители, ученици, приятели и съмишленици на училищната общност, отбелязахме 110-годишнината от създаването на Гимназия Радомир. Сред гостите бяха бивши директори на училището и учители, директори, ръководители на институции ангажирани с образованието в града и областта, управители на фирми и предприятия, партньори на училището.
Поздравителни адреси бяха връчени от Президента на РБългария г-н Румен Радев, министъра на образованието и науката г-н Сашо Пенов, началника на РУО-Перник г-жа Ваня Коконова, кмета на Община Радомир г-н Пламен Алексиев, директори на училища и институции в областта. По повод годишнината гимназията бе удостоена с Почетен знак на Президента.
Едно училище на 110 години е неподсвластно на стареене. В него диша паметта, пулсират всеотдайната любов и усмивките, дръзновението на учители и ученици. Повече от век Гимназия Радомир съчетава новаторски дух и модерност с история. Тук се раждат истински творци, работят педагози – горди и достойни съвременни будители.
Благодарност и уважение към всички съпричастни с нашия празник!
„110 години Гимназия Радомир – пътуване от и към духовността“
Към началото